Seychellen

Het paradijs op aarde, de 115 eilanden van de Seychellen, ligt vlakbij de evenaar. Mahé, Praslin en La Digue zijn de grootste. De gebleekte granieten rotsen steken fier uit de helderblauwe oceaan, er zijn dichtbegroeide bergen tot 900 meter hoog en wondermooie parelwitte stranden. U ziet er vele vogelsoorten en wellicht zelfs reuzenschildpadden. Dat de Seychellen geliefd zijn bij honeymooners, moge duidelijk zijn: romantiek ten top. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd zijn van uitstekende kwaliteit met dito service. Aan de (onder)wateractiviteiten wordt veel aandacht besteed maar ook de wellnesscultuur staat op een hoog peil. 

 

Voor wie zijn de Seychellen geschikt?

De Seychellen zijn een lustoord voor natuur- en strandliefhebbers, romantici en honeymooners. Ook als u van duiken houdt, zijn de Seychellen een ware vakantiebestemming, want de onderwaterwereld is werkelijk fantastisch!

 

De eilanden van de Seychellen

Mahe

Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen, is 27 bij 8 kilometer. Voor zo'n klein eiland heeft het veel te bieden: een indrukwekkend

bergachtig binnenland, idyllische stranden en weelderige flora en fauna. St. Anne en Silhouette Island zijn privé-eilandjes met een luxe resort, respectievelijk 15 en 45 minuten varen vanuit Mahé. 

Praslin

Praslin is de helft kleiner, een paradijsje met bossen en zeldzame vogels. De bekendste stranden zijn die van Beau Vallon in het noordwesten en van Cote d'Or in het noordoosten. 

 

La Digue

La Digue is het kleinst van de drie, slechts 5 kilometer lang en 3 kilometer breed. Auto's zult u hier nauwelijks zien. Het vervoer gaat met ossenwagens en per fiets. U vindt hier verlaten baaien en er heerst de sfeer van een tropisch Waddeneiland.

Tijdsverschillen

Het is op de Seychellen tijdens onze zomertijd 2 uur en tijdens onze wintertijd 3 uur later.

Taal

Op de Seychellen zijn Frans, Engels en Creools de officiële talen.

Geldzaken

De munteenheid is de Seychelles Roepie (SCR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = 14,98 (1 SCR = € 0,059). Daarnaast worden US dollars (USD) en Euro's vaak ook geaccepteerd als geldig betaalmiddel. De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: https://www1.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: Bij de meeste grote winkels, hotels en resorts worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van een borgsom voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Men maakt wel een creditcardslip aan met de gegevens van uw creditcard, maar vult geen bedrag in. Bij vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.

Pinnen: U kunt met een bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken gebruik maken van  de geldautomaten op de grotere eilanden. Ook met creditcards kunt u geld pinnen. U betaalt dan wel kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit de Seychellen. Hebt u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig. Bij aankomst ontvangt u wel een Visitor’s Permit, die een maand geldig is. 

Indien u een land bezocht heeft waar het Ebola virus actief is, dient u minstens 21 dagen te wachten voordat u verder reist naar de Seychellen. Valt uw bezoek aan de Seychellen binnen de 21 dagen, dan wordt u niet toegelaten tot dit land. Indien u binnen 14 dagen voor uw reis naar de Seychellen, in een ander land in Afrika

en/of een gele koorts bestemming bent geweest, dient u hiervoor gevaccineerd te zijn en een bewijs van vaccinatie mee te nemen.

Neemt u contact op met het KLM Travel Clinic of uw huisarts voor eventuele vaccinaties. Let op als u vanuit Kenia of Uganda naar Seychellen vliegt. Vanaf een stopover van meer dan 12 uur heeft u een Gele Koorts vaccinatie nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse 

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. Het is niet verwonderlijk dat u op de eilanden uitstekend vis en zeevruchten kunt eten. Rijst is een belangrijk bestanddeel van het kruidige eten. Groenten en fruit zijn er in overvloed.

Klimaat

De temperatuur varieert het hele jaar van 24º C tot 32º. Van november t/m april waait er een noordwesten wind; daardoor is het in deze periode vrij heet en vochtig. In deze periode kan het ook regenen, maar deze buien duur normaliter niet lang. Van mei t/m oktober komt de wind uit het zuidoosten waardoor de lucht droger en koeler is, het regent minder vaak en het voelt minder benauwd aan. De beste maanden om te reizen zijn april, mei en oktober, er waait dan relatief weinig wind en het voelt daardoor zeer aangenaam.

Gezondheid
Informeert u voor vertrek bij de KLM Travel Clinic, GGD of uw huisarts voor de meest actuele informatie.

Kompas 
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren ophttps://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/