Tulear

Tuléar ligt in het zuiden van Madagascar, op ongeveer 1000 km van Antananarivo, en is een echte mix van etniciteiten en culturen. Gelegen aan de Steenbokskeerkring, is Tulear een van de mooiste bestemmingen op het eiland.

Een onderdompeling in de wereld Vezo dompelt je onder in een omgeving die het Wilde Westen waardig is. Het embleem van de regio is de octopusboom, Didiera, een soort cactussen overvloedig en kenmerkend voor droge bossen, ruwe en extreme omgevingen alleen te vinden in het zuiden van Madagaskar. Een paar kilometer van Toliara, is een heilig bos samengesteld uit een enkele gigantische baniaan waarvan de Madagaskische legende vertelt dat hij op het graf van een jonge vrouw geduwd heeft om de stroom van de rivier te vermijden.

De rijke en kleurrijke koraalriffen, in contrast met hun gevarieerde en overvloedige fauna, maken deze lagune een bevoorrechte duikbestemming. De lange stranden van fijn wit zand omzomen de turquoise zee waarop elegante elegante vezo-kano's zwaaien, met zeilen gespannen door de wind. Vissen is een sterk ontwikkelde ambachtelijke activiteit en vissersdorpen met huizen gemaakt van takken en gebladerte volgen elkaar langs de duinen van de kust. De stad, gloeiend met licht onder de warme zon van de Steenbokskeerkring, bestaat uit grote lanen met tamarindebomen en flamboyante, smalle straatjes vol zand, geanimeerd door een actieve, warme en kleurrijke bevolking.