Wat kan ik beleven ?

Het gedurende verblijf in uw hotel zijn er verschillende dag excursies te volgen. Deze kan Villa Vanilla-Tours voor je mee boeken of u reserveert de excursies bij het hotel zelf. Let op de kosten daarvan kunnen op dat moment aanzienlijk hoger uitvallen.

WALVIS SAFARI

Walvis Safari:

Elk jaar wikkelen van juli tot september honderden van deze gigantische zoogdieren zich, na lange maanden op Antarctica te hebben doorgebracht, met katten in het warme water van de St. Mary's Lagoon. Hun parades versierd met sierlijke balletten en hun indrukwekkende sprongen uit het water hebben toeristen in Sainte-Marie altijd gefascineerd.

Duur: ongeveer vier uur.

Voor degenen die ervoor gekozen hebben de hele dag op safari te gaan, wordt een lunchpauze aangeboden op het tapijt van het eiland, in de tuinen van de privécomplex Napoleon

Walvis Safari + Iles aux nattes : lunch is inbegrpenn in de excursie

Duur : de hele dag

ILES AUX NATTES - Eiland Mats

Omcirkeld door zijn turquoise lagune, is het eiland Mats een oase van rust waarin prachtige stranden met fijn zand worden uitgerekt. De tuinen van onze privélocatie Napoléon bieden u een bevoorrechte plaats om aan te leggen. Gasten kunnen genieten van een barbecue met gegrilde gerechten en tropisch fruit. Onze gids zal u door de typische dorpen heen laten kennismaken met zijn flora en botanische variëteiten, zijn ambachten en zijn culinaire specialiteiten. U kunt afkoelen in onze bungalows en ontspannen in hangmatten in de schaduw van palmbomen. Op verzoek zal onze gids Alban u naar de nabijgelegen school brengen waar u uw donaties van schoolmateriaal of andere kunt laten vallen.

Inbegrepen in de excursie: welkom kokosnoot, barbecue lunch (exclusief drankjes)

Gids: frans of engels

Duur: de hele dag

AMPANIHY Bijna een eiland

Een "avontuur" in 4x4 op slechte tracks door diverse landschappen, op rotsachtige paden, langs plantages van vanille of kruidnagel. Na een korte wandeling neemt een kano je mee door de doolhoven van een bewaard gebleven mangrove, een speciaal ecosysteem rijk aan flora en fauna om de prachtige stranden te bereiken en de oostkant van Sainte-Marie, de 'wildste' kant van het eiland, te overwegen. Een stuk wit zand tegen een lagune met smaragdgroene reflecties, waarachter de oceaan ontketend is.

Inbegrepen in de excursie: lunch, kleine snack,

Gids: Frans of Engels

Duur:  De hele dag

PALMBOMEN BOS EN/OF NATUURLIJKE ZWEMBADEN

COCOTERAIE

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan het Noordereiland om een ​​van de mooiste stranden van wit zand te ontdekken, omzoomd met filao-bomen, met uitzicht op de oceaan. De kalme zee met turquoise reflecties nodigt uit om te zwemmen en te lunchen u wordt geserveerd van de gril BBQ in een typische ontspannende plek in de schaduw van casuarinas. Op onze eigen plek kunt u genieten van gegrilde vis ( capitaine grillé ) in een idyllische omgeving, voordat u geniet van het nietsdoen in de hangmatten of in onze bungalow. De terugkeer in de middag, over de kreken zul je de karakteristieke soorten van het eiland ontdekken en waarom niet, een prachtige zonsondergang op de lagune. Voor degenen die ervoor gekozen hebben om op excursie te gaan langs de zee, loopt de boot langs de hele westkust met baaien. De reis duurt ongeveer 2u30 heen en terug.

 

NATURLIJKE ZWEMBADEN

Met een 4x4 (met professionele gids) doorkruis je kleine vissersdorpjes, sublieme uitzichten, enkele verfrissende watervallen. De punt van Albrand en zijn vuurtoren - de constructie van Eiffel - zal je naar een duin leiden - Ambodiatafana - een klein dorpsbewaarplaats van de waarden en gebruiken van de voorouders om het verrassende schouwspel van de natuurlijke poelen te ontdekken. Lunch op onze eigen site van de kokospalmen - rust en ontspanning.

Inbegrepen in de excursie: welkom kokosnoot, barbecue lunch en een kleine snack (exclusief drankjes).

Gids: Engls of frans

Duur : de hele DAG

 

DE PIRATEN BEGRAAFPLAATS

Vertrek na uw ontbijt rond 09:00 en terugkeer rond 16:00. St. Mary's Island ligt dicht bij de scheepvaartroutes naar Indië, die erg druk zijn geweest om schepen te vullen met goederen. Deze strategische locatie trok vele piraten rond de jaren 1700. De Pirates Cemetery getuigt van dit deel van het verhaal: tijdens een wandeling en kanotocht ontdek je de graven waar legendarische figuren uit piraterij zoals John Avery of Thomas Tew. Je zult tijdens deze excursie ook ontdekken, lokale tradities door plaatsen van legenden: de katholieke kerk van Sainte-Marie, de eerste gebouwd in Madagascar, of het paleis van koningin Betty, soeverein getrouwd met de Franse La Bigorne en wie zou het eiland Sainte-Marie onder Franse bescherming hebben geplaatst. Uw geautoriseerde gids, Marie France LAVICTOIRE, laat u haar eigendom in de buurt van het kerkhof van piraten ontdekken voor een stop in de Hof van Eden (geneeskrachtige planten, kruiden, fruitbomen) terwijl u kennismaakt met de gebruiken van ons eiland. Je zult dan in de voetsporen treden van piraten en hun geschiedenis door het kerkhof te bezoeken en je op hun eiland aan te meren aan de piraten in Pirogue. Vervolgens vaart u altijd in kano (+/- 1 uur), de doolhoven van mangroves die verenigingen herstellen om aan te meren op een kwekerij in de moestuin waar u wordt verwelkomd door de inwoners van een vissersdorp aan de oostkust met wie u kunnen uitwisselen over hun gebruiken, tradities, culturele praktijken. Na een korte wandeling door een prachtig landschap, laat het Boraha Village je hun beroemde krabtrechter proeven en verwelkomt je welkom vruchtensap. Ontspan op het ponton of zwem in de turquoise lagune na de lunch en keer 's middags terug met de 4x4 Soanambo door de eerste katholieke kerk van Madagaskar te bezoeken.

Inbegrepen in de excursie: welkomstsap, lunch (exclusief drankjes)

Duur: de hele dag