Sainte -Marie

Sainte Marie Island of Nosy Boraha, gelegen langs de oostkust van Madagaskar, op 35 km van Soanierana-Ivongo, is een van de mooiste bestemmingen op het Big Island. Dit stuk land is een waar paradijs, een must voor toerisme in Madagaskar met zijn stranden, bossen en historische bezienswaardigheden.

Sainte Marie is een historisch eiland vol legendes. Het ligt aan twee belangrijke handelsroutes van de zeventiende eeuw: die van de Rode Zee en de Indische Oceaan. Ook bekend onder de Malagassische naam "Nosy Boraha Boraha Boraha Boraha", dankt het zijn naam aan de komst van een Joodse koopman. Aan het begin van de 16e eeuw doopten de Portugezen die het ontdekten het Santa Maria, onder zijn huidige naam. In de loop van de zeventiende eeuw diende het eiland als een toevluchtsoord voor vele piraten zoals John Avery, Thomas Tew, William Kidd, ... Bovendien zijn enkele overblijfselen van de bezetting van het territorium door piraten verspreid in de regio.

Het eiland is omgeven door enkele eilandjes die bezocht kunnen worden: het eiland met matten, het eiland Madame en het eiland Aux Forbans. Het eiland met matten is een klein paradijs voor wie op zoek is naar rust en sereniteit. Het herinnert een klein stukje woestijnland, de legende van Robinson Crusoe waardig. Een wandeling door de prachtige zandstranden is zeer aangenaam. Het eiland rijst op in het midden van een prachtige turquoise en doorschijnende zee. Liefhebbers van geschiedenis zullen niet nalaten het eiland Madame te bezoeken of zitten nog steeds de voormalige residentie van gouverneurs en bestuurders, daterend uit 1871