ZUIDELIJKE ROND REIS 22D/2

Reis van 22 dagen en 21 nachten

Villa Vanilla-Tours maakt de reizen op maat. Villa Vanilla-Tours bepaalt samen met jou de route, de accommodaties en het vervoer.
De prijzen van deze tours zijn afhankelijk van u persoonlijke keuzes en daarnaast natuurlijk ook het reisseizoen en de beschikbaarheid van vluchten.

 

Reis programma

 

Dag 1: Aankomst in Antananarivo (hoofdstad van Madagaskar).

Welkom, u krijgt het programme uitgedeeld bij aankomst. Een transfer brengt je naar Anjara Hotel. Als u niet te moe bent heb je alle tijd om de hoofdstad te verkennen. In de stad is het sterk zichtbaar tussen arm en rijk.   Diner in het hotel.

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe

Vertrek in de ochtend om 7 uur vanuit de hoofdstad naar Antsirabe, een stad 170 km ten zuiden van Madagaskar. Gekruiste groene landschappen bestaande uit rijstvelden en traditionele architectuur. Een moderne en zeer kalme stad. Onderweg bezoekt u een workshop die verschillende aluminiumartikelen produceert. De materialen voor gieterijen en smeden. Vervaardiging van gereedschappen en zelfgemaakte vuurwapens. Lunch en installatie in hotel Ny Hasina, hotel in het centrum van de stad. Bezoek zijn prachtige kleine parken en zijn grootste markt - bezoek zijn borduurworkshops, edelstenen, enz. Torenbedrukking

Dag 3 : Antsirabe - Miandrivazo

Vertrek in de ochtend naar Miandrivazo, ongeveer 250 km van Antsirabe. We verlaten het hotel in de ochtend om door te gaan in het woestijnlandschap van westelijk Madagaskar. We keren terug naar het dorp Miandrivazo, aan de oevers van de Tsiribihina-rivier. Laat in de middag is het gratis om de stad te bezoeken en 's nachts in het Princess Tsiribihina hotel.

Dag 4 : Miandrivazo - Cruise op de rivier met kano (Pirogue)

We dalen de rivier af en gaan de kloof van Bemaraha in, Mooi landschap. Ontdekking van verschillende watervogels en ontmoetingen met lokale mensen uit de dorpen aan de rivier. Picnic lunch. Nachtkamperen (Bivak) aan de rivier.

Dag 5 : Afdaling op de Tsiribihina-rivier

Na het ontbijt zwemmen in het natuurlijke zwembad genaamd "Cascade". We vervolgen de oversteek en bezoeken vervolgens kleine typische dorpjes, de mogelijkheid om lemuren te zien. Dinerpicknick en bivak op de rivier.

Dag 6 - Belo sur Tsiribihina - Bekopaka

Voortzetting van het avontuur, lunch in Belo sur Tsiribihina, daarna transfer naar Bekopaka (Tsingy Park van Bemaraha). We komen laat in de middag aan. check-in in Orchid Hotel Bemeraha. Diner in het hotel.

Dag 7 : Bekopaka ( Nationaal Park van Bemaraha)

na het ontbijt, bezoek aan de grote Tsingy in de ochtend, ontdekking van de onmetelijkheid van de rotsachtige massieven. Bezoek dieren: zoals maki's en wilde planten. Terug naar het dorp voor de lunch. Bezoek 's middags de kleine Tsingy en keer terug naar het hotel. Overnachting in het hotel en diner.

Dag 8 : Bekopaka - Morondava

Na het ontbijt, transfers met 4 * 4 naar Belo. We lunchen en gaan dan verder naar Kirindy Park, waar we verschillende dieren zullen zien, vooral het beroemde vleesetende zoogdier genaamd FOSA. Bezoek de liefhebbers van de heilige Baobab en de Baobab. Eindelijk genieten van de zonsondergang in de Alley of Baobabs die wereldwijd erg beroemd is. Om de dag te eindigen, gaat u naar Hotel Triccogne of Baobab café.

Dag 9 : Morondava - Belo sur Mer

Vertrek in de ochtend na het ontbijt van Morondava naar Belo-sur-Mer. Onderweg zullen we verschillende landschappen zien, maar meestal een beetje woestijn in het algemeen. We zullen Baobabs zien. Installatie bij het Entre Mer Hotel, The Dolphin Hotel of Ecolodge of Menabe.

Dag 10: Belo Sur Mer

Belo is een klein stadje dat oorspronkelijk uit zondaars bestaat en ongeveer 12.000 inwoners telt. Nou, beroemd om het bouwen van Malagasy zeilboten genaamd "Boutre of Botry in Malagasy" die bezocht kunnen worden. Hotel Le Dauphin of Entre Mer is een van de mooiste hotels in de omgeving. Het is altijd koel en winderig behalve van december tot maart. De zee is turkoois, de zonsondergang is prachtig, de sfeer is kalm, ontspannen. Er worden excursies georganiseerd, daarom is Belo erg bekend vanwege de verschillende activiteiten, zoals excursies op het naburige eiland, waaronder Nosy Andravoho, Nosy Andriangary en Nosy Andriamitaroka, die een aards paradijs oproept.

Dag 11: Belo sur Mer  - Manja

Ga verder met het verkennen van het westelijke deel van Madagaskar. Bekijk de prachtige landschappen van het kanaal van Mozambique.

Dag 12: Manja - Morombe

We verblijven in het hotel Chez Katia of hotel Baobab. We volgen altijd de loop van deze kust ten westen van Madagaskar om de verschillende landschappen te observeren en de kusten van het Mozambikaanse Kanaal met prachtige zee voort te zetten. deze regio wordt "VEZO" genoemd, wat ook mensen uit de zee betekent. We organiseren een traditionele pirogue-excursie, die vaak de eerste keer zal zijn voor Europeanen. Bezoek opnieuw de plantages van grote Baobabs.

Dag 13: Morombe - Salary

We verblijven in het Salary Bay Hotel. Laten we het een pauze noemen voor een korte pauze aan de kanaalkant van Mozambique, wat de westkust van Madagaskar betekent, waar je tijdens deze reis de beste herinneringen aan je reis zou hebben, vooral aan zee, strand en hotel. Verschillende activiteiten wachten op ons in de zee, zoals het onderwater- of terrestrische reservaat, ..

Dag 14: Salary

Een andere stranddag kan ook een vrije dag worden genoemd die altijd in volpension is. Verschillende excursies op zee worden voorgesteld aan de kiezer die niet zijn opgenomen in onze service.

Dag 15: Salary - Ranohira

Onderweg zien we zoals altijd verschillende kleine dorpjes die zeker anders zullen zijn dan het gebied dat al is aangelegd omdat ze grondstoffen gebruiken die sterk afhankelijk zijn van het gebied waar ze wonen om de hutten te bouwen. Dorpsrondleiding van saphire, mijnen in Ilakaka. Installatie in hotel H1 of Canvas Isalo. Een prachtig hotel dat niet ver van het Isalo National Park ligt.

Dag 16: Ranohira (Nationaal park van Isalo )

Een dag om nooit te vergeten, om te genieten van het maximale van het beroemde Isalo National Park. Het is een park met de grootste biodiversiteit (flora en fauna). Isalo is een plaats met zoveel geschiedenis. Verschillende hypothesen hebben de oorsprong van niet-ISALO gepromoot. - Leg uit dat de site is vernoemd naar een ruzie of dat de veroveraar profaan was. - Beantwoord een van de vele legendes die deze zone omringen met buitenlandse hulp en zijn gastvrijheid. Er zijn tien zoogdieren die daar kunnen worden waargenomen. Een prachtig natuurlijk zwembad is beroemd in dit gebied. Er is een grot genaamd de Canyon of the Monkeys en Canyon of the Rats. De grot van de Portugezen.

Dag 17: Ranohira - Fianaratsoa

In de richting van Fianarantsoa stoppen we voor het bezoek aan de stad Ambalavao, waar het Antemoro-papier is gemaakt van de fabriek van AVOHA. Dit papier met de naam van planten en bloemen is volkomen natuurlijk. Het proces is afkomstig uit de regio Antemoro aan de zuidoostkust waarvan de bevolking van Arabische oorsprong is. Ze waren Ambalavao in het jaar 1930 (2e nauwelijks wereldwijd). U kunt ter plaatse bezoeken en kopen. Fianarantsoa, ​​zal zijn in het Zoma Hotel of Cotsoyannis Hotel. Het is een zeer oude stad die dateert uit het jaar 1830. Het concentreert historisch erfgoed. We kunnen aangename wandelingen maken en dat vereist gewoon een beetje inspanning voor ouderen omdat er veel Coline is. We kunnen "Savika of Tolon'Omby", traditionele sport voor jonge Zebu Betsileo in een man-tegen-man gevecht zien. Hier nemen we de trein om naar Manankara te gaan.

Dag 18: Fianaratsoa - Manakara

Dag met de trein, een lijn gecreëerd door de Fransen in 1926. Verbonden 18 stations door buitengewone landschappen van bossen, watervallen, dorp opknoping op de bergen. Tijdens deze reizen ga je naar de prachtige landschappen, mengelingen van fauna en flora, verschillende dorpen van de lokale boeren, zullen we handelaren zien veranderen, elk klein station waar de trein stopt. Manankara gelegen aan de zuidoostkust van Madagaskar. Een koloniale stad met zijn kleine haven. Het is het eindpunt van de Fianarantsoa-lijn naar de oostkust. Er zijn prachtige stranden met kokospalmen. rondleiding door de stad en wandelen zijn essentieel. We kunnen een goede halve dag boeken om naar Vohipeno te gaan om de tombe van de Antemoro-koningen te zien, waar de culturele hoofdstad van Antemoro ligt. We zullen blijven en dineren in het hotel Antemoro of hotel Délice.

Dag 19: Manakara - Ranomafana

Vertreken  in de ochtend richting het noorden van de oostkust en eindig landinwaarts. Deze beoordeling wijkt volledig af van de westkust, vooral op landschapsniveau. Tijdens de cursus zullen we variëteiten van hulpbronnen van de economie van deze kust zien, bijvoorbeeld: plantages van groene paprika's, wilde pepers, koffie, veel bananen, ct ... Zie vol met lokale markten waar je dingen kunt kopen die geknabbeld zijn, zoals gefrituurde kippen en die in het buitenland niet worden geadviseerd voor de oorzaken van hygiëne. Installatie in hotel Grenat, op slechts een paar meter van het centrum en aan de rand van een rivier.

Dag 20: Ranomafana

Een dag gewijd aan het bezoeken van het Ranomafana National Park. Een nationaal terrestrisch park dat is geclassificeerd als een werelderfgoed met een dichte en natte wintergroene vacht die het grootste deel van het park bedekt. We zullen veel bamboeplantages, moeras of planten- en diersoorten zien, zoals pandanus, rivierkreeften als leefgebied, zoetwatervissen, insecten, vlinders, schaaldieren, amfibieën, Madagaskar-vogels waarvan de meerderheid endemisch is, 12 soorten maki's, vleesetende en insectenetende soorten. zoogdieren. Ranomafana is een regenwoud waar zeldzame planten ook worden geïdentificeerd als: varens, bamboe en honderden orchideeën.

Dag 21: Ranomafana - Antsirabe

Vroeg vertrek voor de terugkeer naar Antsirabe, aan de andere kant, zal zijn om niet hetzelfde hotel in Green Park Hotel te doen of altijd (afhankelijk van de keuze van klanten). Een familie-instelling in het centrum van Antsirabe. Rijd indien nodig in het stadje met Pousse-Pousse

Dag 22: Antsirabe - Antananarivo

Richting naar het Scaritel Hotel om de luchthaven van Antananarivo te bereiken. Na het diner rond 20:15 uur vertrek naar de luchthaven van Ivato. Het zal ook het einde van onze service zijn. Einde van de service.

 

DIENSTEN INBEGREPEN

  • Hotel of Basic Bungalow, Superior Categorie
  • Volpension / maaltijd per dag gedurende 21 dagen (exclusief drankjes)
  • Toegang tot de parken of reservaten om te bezoeken
  • Lokale gidsen in parken of reservaten (verplicht)
  • Alle vervoerswijzen (4x4) tijdens het verblijf en boten voor de afdaling van Tsiribihina
  • Leidende gids die tijdens het Circuit jouw taal spreekt

 

DIENSTEN NIET INBEGREPEN

  • Drankjes en fooi
  • Alle dingen die niet zijn opgegeven in het programma
  • Excursie op zee of op het land en meer indien nodig