LEMUREN BELEVING

Reizen in Madagaskar is een avontuur om ​​ongerepte bestemming te ontdekken. Origineel en ver weg van de klassieke wegen. Dit kan worden bereikt naar de nieuwe situaties op het platteland, in dorpen en nationale parken. Madagascar is met zijn gevarieerde, verbazingwekkende landschappen waar licht en kleuren de fotografen zullen aanspreken. De unieke fauna, met maki's, kameleons, vlinders, is een perfecte aanvulling op de tours. Madagascar is intens, Madagascar is intiem, we nodigen je uit om het te ontdekken.

Hoogtepunten

 •  Maak kennis met de Fosa groter roofdier van Madagascar;
 •  Verbazingwekkend nachtelijk bezoek aan Kirindy;  Zonsondergangcocktail op de Baobabs Avenue;
 •  Indri-indri lemuren in het park van Perinet;
 •  Interactie met maki's in het Palmarium-reservaat;  Ontmoet een geweldig wezen: de Aye-aye.
 •  De ontdekking van het Kanaal van Pangalanes.

Reis-specificatie

 •  Duur: 9 dagen
 •  Deelnemer: 2 tot 12 personen
 •  Ondersteunende bemanning: Engelssprekende gids
 •  Accommodatie: de beste hotels van de sites
 •  Voertuig: 4WD of minibus of bus
 •  Maaltijden: halfpension

Note: Villa Vanilla-Tours maakt de reizen op maat. Villa Vanilla-Tours bepaalt samen met jou de route, de accommodaties en het vervoer.
De prijzen van deze tours zijn afhankelijk van u persoonlijke keuzes en daarnaast natuurlijk ook het reisseizoen en de beschikbaarheid van vluchten.

Reis Programma

Dag 1: Antananarivo

Welkom bij de gids in de hal op de luchthaven. Transfer naar ons hotel in de stad.

Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen

Uw accommodatie in Antananarivo: PALISSANDRE HOTEL (stanard room) Bekijk op website: https://www.hotel-restaurant-palissandre.com/ Gelegen op de helling van de heuvel in het hart van de stad. Ingericht met Palissandre, exotisch maar elegant ingericht, elk van onze 46 kamers met airconditioning heeft een eigen elektronische kluis, directe telefoonlijn, televisie met lokale en internationale zenders, wifi, minibar, badkamer en föhn. «La Table des Hautes Terres», de restaurant suggereert Europese en lokale gerechten. Een zwembad staat tot uw beschikking.

Dag 2: Antananarivo  - Morondava - Kirindy

Afhankelijk van uw vluchtschema, haalt u uw gids op en gaat u over naar de luchthaven. Vlieg naar Morondava Je gids met de plaatselijke 4WD-crew zal je ontmoeten op de luchthaven. U rijd dan weg van Morondava richting de beroemde "Allée des Baobabs" om Kirindy te bereiken wat een paar uur rijden is. Kirindy is een privéreservaat met een van de meest bedreigde ecosystemen. Het reservaat is beroemd om zijn gigantische jumper rat (Hypogeomys antimena) en "Fosa" (Cryptoprocta Ferox), we kunnen ook verschillende soorten maki's en endemische reptielen vinden. De Flora is zo ongebruikelijk in Kirindy met een bepaald aantal endemische soorten. Ga voor een avondwandeling op zoek naar de lokale actieve nachtdieren.

Afstand: 70 km Duur: +/- 1 uur vlucht en +/- 2 uur spoor en 2 uur bezoek

Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen

Uw accommodatie in Kirindy: RELAIS DU KIRINDY http://www.relaisdukirindy.com/ Relais du Kirindy ligt in de buurt van het natuurreservaat Kirindy. Vanuit uw bungalow zult u absoluut genieten authentieke rust en geniet van het adembenemende uitzicht op de heilige Baobab. De bungalows van het Relais du Kirindy zijn zorgvuldig gedecoreerd met edel hout van Madagaskar in warme tonen. Voor uw comfort, de schoonmaakservice wordt dagelijks door ons verstrekt. Op comfortabele stoelen en / of ligstoelen kunt u ontspannen op het terras met een drankje vanuit onze bar terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht en de authentieke rust.

Dag 3: Kirindy - Morondava

Wandeling in het bos om de fauna en flora te verkennen met een lokale gids. Wij ontmoeten dan mischien de Fosa, het grootste vleesetende dier van het land. Lunch op de camping. We passeren de beroemde "Allée des Baobabs" vlak voordat we aankomen. Morondava stad is op zijn best bij een laagstaande zonlicht,  de baobab gladde stam weerspiegelt prachtig door de oranje zonnestralen. Je kunt geweldig foto's van dat moment!

Afstand: 70 km

Duur: 3 uur bezoek en +/- 2 uur spoor

Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen

Uw accommodatie in Morondava: PALISSANDRE CÔTE OUEST : https://www.hotel-restaurant-palissandrecoteouest.com/  Gelegen in Nosy Kely op het grote strand van Morondava, 29 bungalows met een eigen balkon uitdagende schoonheid van de natuur. De infrastructuur geeft de gasten veel comfort. Het restaurant biedt wereldgerechten menu. Voor een prachtige zonsondergang boven een concentratie baobabs. Een zwembad, waterfiets, zeilplank, snorkelen ...

Dag 4: Morondava - Antananarivo - Andasibe

Transfer naar de luchthaven Morondava. Vlucht naar de hoofdstad van Madagaskar. Aankomst op de luchthaven van Antananarivo, welkom bij de gids en vertrek in de richting van Andasibe door de RN2 te nemen. We verlaten de Hooglanden via de helling van de Mandraka. Wij zijn ondergedompeld in weelderige tropische vegetatie vanwege het natte klimaat dat heerst het hele jaar door in deze regio. We vervolgen onze weg naar het oosten. Aankomst op de einde van de middag in het dorp Andasibe. We hebben een nachtwandeling bij Mitsinjo Communitary Reserve.

Afstand: 150 km Duur: +/- 1 uur vlucht en +/- 3.30 uur rijden en 2 uur bezoek

Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen

Uw accommodatie in Andasibe: VAKONA FOREST LODGE : http://hotelvakona.com/en/home/ Het hotel ligt op 5 km van het dorp Andasibe in de buurt van het Nationaal Park. Bungalows worden gebouwd in de natuur door het bos. Vakona Forest Lodge heeft comfortabele bungalows met airconditioning. Een spa, een zwembad, mountainbikes en privé-terrein staan ​​tot uw beschikking. Paard rijden is ook mogelijk in het omliggende bos.

Dag 5: Analamazaotra Nationaal Park - het Vakona reservaat

We lopen met een lokale gids om dit beschermde gebied te ontdekken. Het is voornamelijk bedekt met primair bospecullar aan de oostkant van Madagascar. Veel zeldzame en endemische soorten zijn te vinden in dit regenwoud. De biodiversiteit is zo geweldig, we kunnen Indri indri, de grootste van de maki hier, ontmoeten. Zijn gedrag is fascinerend en je gids zal alles over hem uitleggen. Veel andere aap soorten leven daar zoals Grey Bamboo Lemur (Hapalemur griseus), Wooly Lemur (Avahi Laninger) en anderen. Flora is ook erg interessant, er zijn verschillende soorten medicinale planten. Lunch op locatie en 's middags bezoekt u het privéreservaat van Vakona. Je ontdekt hier een unieke flora van de wereld en in het krokodillenpark kunt u de krokodillen in alle sereniteit benaderen en de lemuren observeren en aan te raken in hun natuurlijke leefomgeving.

Duur: van 4 tot 7 uur (afhankelijk van u)

Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen

Uw accommodatie in Andasibe: DEZELFDE ALS DE DAG VÓÓR

 

Dag 6: Andasibe - Ankanin'ny nofy

Na het ontbijt vervolgen we onze route naar het oosten. We rijden langs de Ravinala-weg (de reizigersboom) naar Brickaville. Van daar neemt een niet erg goede weg ons naar Mananbato wat aan de rand van Rasoabe Meer ligt. Daar stappen we op een boot die ons meeneemt op het Kanaal van Pangalanes Ankany'ny Nofy. Hier bevinden we ons zijn tussen de lagunes en oceaan. Aankomst in de middag bij Ankanin'ny nofy.

Afstand: 140 km

Duur: +/- 3 uur rijden en +/- 1 uur navigatie Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen.

Uw accommodatie in Ankanin'ny Nofy: HOTEL PALMARIUM : https://www.palmarium.biz/ De enige toegang is per boot, Palmarium biedt comfortabele bungalows in traditionele stijl met een badkamer en een meer uitzicht vanaf het balkon. Het heeft ook een privéreservaat waar ongeveer 10 soorten maki's rondzwerven gratis (Indri-Indri, Sifaka, Varecia, Propithecus, Aye Aye ...)

Dag 7: uitgaand bij het kanaal de pangalanes

Ontbijt in het hotel. We brengen onze ochtend door met het ontdekken van het Palmarium Reservaat en het ontmoeten van de Malagasy wildlife. De middag is vrij voor een moment van "even nietsdoen" op het terras van uw bungalow of een wandeling in de omgeving. Uw hotel zal u de paden en omliggende dorpen kunnen laten zien. Aan het eind van de dag, ontmoet je één van de meest verbazingwekkende schepsels op Madagaskar: de Aye-aye.

Palmarium Reserve heeft ongeveer tien soorten maki's: Indri-Indri, Sifaka, Gekroonde maki, Zwart en wit ruffedlemur, Brown Maki, Aye Aye ... een zeldzame en endemische land- en boomfauna, een verbazingwekkende flora: orchideeën, vleesetende planten, ebbenhout, mahonie, reischepalm ... typisch Madagascar, zeldzame en beste palm.

Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen.

Uw accommodatie in Ankanin'ny Nofy: DEZELFDE ALS DE DAG VÓÓR

Dag 8: Ankanin'ny nofy - Antananarivo

We vertrekken in de ochtend per boot, voor onze afdaling van het Kanaal Pangalanes naar Manambato, aan de oever van het Rasoabe-meer. We vinden hier onze voertuig voor de voortzetting van onze reis. Het is door de RN2, de weg van de Ravinala (de boom van de reiziger) om terug te keren naar Antananarivo. Deze reis tussen de grote haven van Madagaskar en de hoofdstad is erg druk, met veel vrachtwagens. Via de Mandraka bereiken we de Hooglanden steile helling, vóór aankomst in Antananarivo in de late namiddag. Afstand: 260 km

Duur: +/- 1 uur navigatie en +/- 7 uur rijden Maaltijden: Lunch niet inbegrepen / Diner inbegrepen.

Uw accommodatie in Antananarivo: PALISSANDRE HOTEL (standaard kaamer) : https://www.hotel-restaurant-palissandre.com/

Dag 9: Antananarivo(vertrek)

Transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht. 

NB - Het programma van deze dag kan veranderen afhankelijk van de binnenlandse vlucht schema's.

Tour is inclusief:

 •  een Engelssprekende gids in het westelijke deel,
 •  De bestuurder en zijn 4 × 4 in het westelijke deel (4 personen per voertuig),
 •  Een andere Engelstalige gids in het oostelijke deel,  Het voertuig in het oostelijke deel,
 •  De accommodatie zoals aangegeven voor het programma,
 •  De maaltijden zoals aangegeven voor het programma,
 •  De toegangsprijzen in het Nationaal Park
 •  De lokale en uitbreidende gidsen in parken,
 •  Alle overdrachten.

Tour is exclusief:

 •  De maaltijden die niet aan het programma zijn aangegeven,
 •  Tips en drankjes,
 •  Persoonlijke verzekeringen.
 • Het visum