Nosy-Be

Nosy Be is de vlaggenschipbestemming van toerisme in Madagascar. Het ligt in het noordwesten van het eiland, op 600 km van Antananarivo. De pracht en faam van dit eiland rusten op zijn stranden van charmes, de vegetatie en de omliggende paradijselijke eilanden. De naam van deze oase van rust komt van het feit dat het het grootste eiland in de regio is. Mount Passot, dat het dak van het eiland Nosy Be vormt, stijgt tot 430 meter en biedt een adembenemend uitzicht over het hele eiland, de kratermeren, de naburige eilandjes en het kanaal van Mozambique.

Het aangename weer het hele jaar door en de turquoise zee maken Nosy Be tot een legendarische bestemming. Ook genaamd "parfumeiland", Nosy Be is een plaats waar de productie van Ylang-Ylang, deze plant waaruit we benzine winnen, hoog ontwikkeld is. Dit is een van de belangrijkste agrarische rijkdom van het eiland naast andere tropische gewassen zoals koffie, peper of cacao. De naburige eilandjes verdienen een kleine omweg omdat ze van zeldzame schoonheid zijn. Het Nosy Komba eilandje, ten zuiden van Nosy Be, is meer waard dan een korte dag sightseeing. Zijn naam betekent "het eiland van de maki's" omdat het de thuisbasis is van vele soorten lemuren.

De laatste leven vrij op het eilandje en zijn gewend aan bezoekers. Het is daarom gemakkelijker om ze te benaderen. De Nosy Komba reserveert ook prachtige stranden, ideaal voor liefhebbers van luieren. Duikliefhebbers zullen hun geluk vinden en zullen het bewonderen van het onderwaterleven rond het eiland niet bekoren. 40 minuten van Nosy Be, bereikt u het eiland Nosy Tanikely. Zijn reputatie rust met name op zijn prachtige zeebodem. Ze vormen een echt aquarium. In feite is het een nationaal natuurpark, een natuurreservaat waar men zeesterren, koralen en vele soorten kleurrijke en aantrekkelijke vissen kan bewonderen. Het strand is net zo mooi als dat van Nosy Komba.

Het midden van het eiland is de thuisbasis van Grote makrelen die gemakkelijk kunnen worden benaderd, kameleons en vleermuizen van indrukwekkende grootte. Voor liefhebbers van duiken is de Sozy Bench beroemd om zijn gorgonen en haaien. Als je op het eiland verblijft, is een reis naar Nosy Iranja niet teveel. Het is een uur van het eiland. Nosy Iranja staat bekend om zijn gouden zandstranden waar de zonsondergangen prachtig zijn. Het landschap wordt gedomineerd door een oude vuurtoren die een panoramisch uitzicht biedt op de eilanden die de Mitsio-archipel, het regenwoud en de oceaan vormen. De stranden bieden een buitengewone show omdat schildpadden tot rust komen in het seizoen waarin ze eieren leggen. Dat is de reden waarom het eilandje Turtle Island wordt genoemd. Je kunt ook prachtige napoleons op koraalbodem zien.